ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΕΑ

TAE KWON DO το νέο τμήμα του Α.Ο. ΚΑΡΕΑ

Το Ταε – κβον – ντο είναι κορεατική πολεμική τέχνη, που ξεκίνησε πριν από 20 αιώνες ως τρόπος αυτοάμυνας. Σήμερα διδάσκεται στο Στρατό, στις σχολές της αστυνομίας, στα σχολεία και σε δημοτικά και ιδιωτικά γυμναστήρια σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ,  στο οποίο έχει πολλές επιτυχίες ο Ελληνικός αθλητισμός. Κυριολεκτώντας Tae – kwon -do σημαίνει: Tae= ΠΟΔΙΑ, Kwon=ΧΕΡΙΑ, do=ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΕΧΝΗ.

Σκοπός του προγράμματος: η εκμάθηση αυτοάμυνας. Με την εκπαίδευση του Ταε-κβον-ντο, εκτός από καλή φυσική κατάσταση αναπτύσσονται και ψυχικές ιδιότητες, όπως: αυτοπεποίθηση, πειθαρχία, επιμονή, υπομονή, ομαδικότητα, ευγένεια και άμιλλα, που κάνουν τον καθένα δυνατότερο στη ζωή του προστατεύοντάς τον και από πραγματικούς κινδύνους.

Με το άθλημα του ταε-κβον-ντο μπορούν να ασχοληθούν, τα άτομα από ηλικία των 6 χρόνων, μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Η πολυπλευρότητα και η ποικιλία των κινήσεως, με τη συμμετοχή όλων των μυϊκών ομάδων του σώματος και η διαρκής επαγρύπνηση του εγκεφάλου κάνουν το ταε-κβον-ντο ακόμα πιο ελκυστικό.

Το τμήμα είναι προγραμματισμένο να έχει έναρξη τον Σεπτέμβριο του 2010. Για ερωτήσεις και εγγραφές σε συνεργασία με την γραμματεία των ακαδημιών .